Welkom bij Stadsdorp De Pijp !

Ons stadsdorp wil dat De Pijp voor alle bewoners een fijne buurt blijft, waar we er met elkaar voor zorgen, dat iedereen zich hier thuis voelt. Het is fijn als je je buren kent en tegenkomt in de buurt bij een praatje op straat, bij een koffieochtend of inloop of samen iets onderneemt. Je kunt elkaar dan ook helpen, als er eens iets nodig is. Nabuurschap staat hoog in het vaandel van ons stadsdorp

Stadsdorp De Pijp wil daaraan graag meehelpen door activiteiten te organiseren en leden te stimuleren eigen initiatieven te nemen. Zo kun je je eigen netwerk in de buurt vorm geven. Veel stadsdorpers zijn actief, hieronder het verhaal van stadsdorper Atie Engel haar schildercursus:

“Ik doe sinds bijna zes jaar een aquarelcurusus in De Buurman bij het Amstelhuis. Ook drie andere leden van het stadsdorp doen daaraan mee. Ik vind het fijn om te doen. Na even omschakelen met een kop koffie kan ik helemaal in het tekenen en schilderen opgaan en alle andere dingen vergeten. Het is altijd weer verrassend om te zien wat iedereen met de opdracht gedaan heeft. Ik houd van kleuren en ook daarom is aquarelleren een leuke hobby voor mij.
Vanwege Corona zijn we twee keer een lange periode gestopt. In de eerste helft van 2021 hebben we een aantal maanden via Whatsapp opdrachten gekregen en foto’s uitgewisseld van wat we hadden gemaakt. Gelukkig gaat de cursus nu weer gewoon door. We houden meer afstand en komen niet als we verkoudheidsklachten hebben. 
Jaren geleden heb ik lange tijd een teken- en schildercursus gedaan in de Hortus. Daar gebruikten we naast verf ook houtskool en krijt. In de eerste Coronaperiode heb ik een paar maanden een teken- en schildercursus via internet gedaan. Ook daar konden we allerlei materialen gebruiken en ik vond vooral tekenen met houtskool leuk. Ik heb toen thuis een aparte plek ingericht om te tekenenen en schilderen. Anders  teken en schilder ik voornamelijk  op de cursuslocatie in De Buurman, maar nu dus ook wel wat vaker thuis.”

Wij organiseren maandelijks een Inloop, faciliteren thema-avonden, en geven af en toe een feest. In de kleinere binnenbuurten organiseren leden maandelijks een koffieochtend of andere activiteiten.

Via de website en mail-berichten houden we iedereen zoveel mogelijk op de hoogte.

Wil je meer over ons weten?
Kom dan een keer langs op onze inloop. De Inloop is een informeel samenzijn, waar je met een hapje en een drankje, stadsdorpers kunt ontmoeten en informatie kunt krijgen.
De inloop is elke laatste woensdag van de maand van 17-19 uur in De Buurman (Amsteldijk 35, ingang Ceintuurbaan). 

Je kunt ons bereiken op telefoonnummer 06-39860140 of via e-mail stadsdorpdepijp.communicaie@gmail.com.