Onze verhalen

Stadsdorp De Pijp wil leden stimuleren zelf initiatieven te nemen. Zo kun je je eigen netwerk in de buurt vorm geven. Veel stadsdorpers zijn actief, hun verhalen delen we hier, als inspiratie voor jou.

Hier een impressie van stadsdorper Atie Engel haar schildercursus en haar verhaal:

“Ik doe sinds bijna zes jaar een aquarelcurusus in De Buurman bij het Amstelhuis. Ook drie andere leden van het stadsdorp doen daaraan mee. Ik vind het fijn om te doen. Na even omschakelen met een kop koffie kan ik helemaal in het tekenen en schilderen opgaan en alle andere dingen vergeten. Het is altijd weer verrassend om te zien wat iedereen met de opdracht gedaan heeft. Ik houd van kleuren en ook daarom is aquarelleren een leuke hobby voor mij.
Vanwege Corona zijn we twee keer een lange periode gestopt. In de eerste helft van 2021 hebben we een aantal maanden via Whatsapp opdrachten gekregen en foto’s uitgewisseld van wat we hadden gemaakt. Gelukkig gaat de cursus nu weer gewoon door. We houden meer afstand en komen niet als we verkoudheidsklachten hebben. 
Jaren geleden heb ik lange tijd een teken- en schildercursus gedaan in de Hortus. Daar gebruikten we naast verf ook houtskool en krijt. In de eerste Coronaperiode heb ik een paar maanden een teken- en schildercursus via internet gedaan. Ook daar konden we allerlei materialen gebruiken en ik vond vooral tekenen met houtskool leuk. Ik heb toen thuis een aparte plek ingericht om te tekenenen en schilderen. Anders  teken en schilder ik voornamelijk  op de cursuslocatie in De Buurman, maar nu dus ook wel wat vaker thuis.”