Onze verhalen 2

Stadsdorp De Pijp wil leden stimuleren zelf initiatieven te nemen. Zo kun je je eigen netwerk in de buurt vorm geven. Veel stadsdorpers zijn actief, hun verhalen delen we hier, als inspiratie voor jou.

Hier het verhaal van Miep van Dam en haar theaterclub de Lydia’s.

Eigenlijk voel ik mij vrij op de planken! Dat vond ik leuk om te ontdekken van mezelf.

Miep van Dam is al een aantal jaren lid van theatergroep de Lydia’s, een groep vrouwen die theater maakt over maatschappelijke thema’s en optreedt in buurthuizen etc. Zij maken een ‘montage’ voorstelling dit houdt in dat ze al associërend scenes bedenken die door de regisseur tot een voorstelling gemaakt wordt. Het zijn stukken die ook heel dichtbij het publiek gespeeld worden en waar de interactie met het publiek ook gezocht wordt. Dat is heel mooi omdat er toch altijd weer verhalen gedeeld worden. De eerste voorstelling ging over “vrouwen boven de 60 en de liefde” en de laatste heet “Hallo, is daar nu nog iemand…?” een theatrale voorstelling over eenzaamheid. Er komt weer een nieuwe voorstelling waar ze samen over nadenken en weer samen creëren. 

‘Het is ontzettend leuk om te doen omdat het ook met verbondenheid heeft te maken, het samen iets maken waar je ook iets van jezelf moet laten zien. Er is veel vertrouwen en een enorme liefde voor elkaar, iedereen heeft zo haar issues maar daar wordt open over gepraat. Je moet wel zorgen dat je zuiver bezig bent met elkaar anders blijft dat meespelen’.

‘Wat het mij geeft is dat ik het gevoel heb dat ik in het ‘leven’ sta, het inspireert me en het focust me. Het spreekt mijn eigen talenten aan en ik ontdek talenten van anderen. En het is toch geweldig dat ik dit nog allemaal kan doen, ik leef helemaal niet als een ‘oudere’’.

‘Ik ben nog relatief gezond en kan en wil nog van alles’.

PS

“Over de eerste voorstelling is een mooie documentaire gemaakt, waarin wij ook geïnterviewd worden.” Liefde, wat nou?!? Hoezo te oud?!”

Te zien op www.stichtingroerendgoed.nl  bij beeld en geluid’.