Welkom bij Stadsdorp De Pijp !

Ons stadsdorp wil dat De Pijp voor alle bewoners een fijne buurt blijft, waar we er met elkaar voor zorgen, dat iedereen zich hier thuis voelt. Het is goed als je je buren kent en tegenkomt in de buurt bij een praatje op straat, bij een koffieochtend of inloop of samen iets onderneemt. Je kunt elkaar dan ook helpen, als er eens iets nodig is. Nabuurschap staat hoog in het vaandel van ons stadsdorp.

Stadsdorper Titia:

Voor mij is de meerwaarde van een stadsdorp dat je je directe buurtgenoten leert kennen, soms blijk je al 30 jaar bij elkaar om de hoek te wonen! En dat je samen activiteiten kunt ondernemen die je soms zelf organiseert of je doet mee als er iets georganiseerd wordt. Sinds ik lid ben van stadsdorp de Pijp voel ik me meer onderdeel van mijn eigen buurt. Dat maakt dat ik me gedragen voel. Het is een investering en vergt een actieve houding van mij maar de opbrengst is erg waardevol.

De maandelijkse inloop in de Buurman is er weer en ook de diverse koffieochtenden in de Binnenbuurten zijn weer opgestart. Er is film in de Rialto en 1 keer per maand doen we met teams mee met de Pubquiz bij cafe Lust! cafe Lust Pub Quiz Erg inspirerend en goed voor ons brein! Ook faciliteren we thema-avonden, en organiseren we af en toe een feest. We kunnen nu al verklappen dat we op 12 januari een eigen Pubquiz/Nieuwjaarsborrel in het HDK organiseren. Het zal dan gaan over het jaar 2022 dus wil je meedoen kijk dan extra goed naar alle terugblikken die straks uitgezonden worden. En de winter komt eraan, dus misschien wil je zelf een activiteit opstarten? Een spelletjesmiddag of literatuurcafé bijvoorbeeld? Laat je idee hier zien!

Via de website en mail-berichten houden we iedereen zoveel mogelijk op de hoogte.

Wil je meer over ons weten?
Kom dan een keer langs op onze inloop. De Inloop is een informeel samenzijn, waar je met een hapje en een drankje, stadsdorpers kunt ontmoeten en informatie kunt krijgen.
De inloop is elke laatste woensdag van de maand van 17-19 uur in De Buurman (Amsteldijk 35, ingang Ceintuurbaan). 

Je kunt ons bereiken op telefoonnummer 06-39860140 of via e-mail stadsdorpdepijp.communicatie@gmail.com.


Posted

in

by

Tags:

Een WordPress.com website.