Wooncirkels

Het is vaak in het nieuws en we merken het ook in ons dagelijkse leven. De zorg die je krijgt van professionals wordt steeds minder. Dat maakt dat jezelf een netwerk moet opbouwen om te ervoor te zorgen dat je op een manier oud kunt worden in je eigen buurt die voor jouw belangrijk is.

Vanuit het stadsdorp hebben we ons daar in groepen over gebogen. We konden 3 plussen en 3 minnen toekennen aan de bollen in de tekening. En daarna hadden we daar een goed gesprek over. Het is mooi om te zien dat wat belangrijk is voor iedereen anders kan zijn. Ben je erg naar buiten gericht zijn ontmoetingsplaatsen misschien heel belangrijk. Ben je meer gericht op je eigen woning zijn je buren misschien heel belangrijk. Wat verwacht je van de digitale wereld? En hoe handig ben je daarin? Een belangrijk denkproces om te zien wat in jouw woonomgeving van belang is en niet alleen als kwetsbare ouderen. Het is voor te stellen dat ook dit ook belangrijk is voor gezinnen of alleenstaanden, eigenlijk voor bijna iedereen. En het zijn communicerende vaten de bollen, dat betekent dat ze allemaal met elkaar in verbinding staan en in balans moeten zijn. Want stel dat je zorg nodig hebt en je enige plus staat bij de mantelzorger en de rest zijn minnen, loopt die mantelzorger helemaal over. Deze oefening kan je ook aan het denken zetten waar je nog in kunt investeren om jouw netwerk zoveel mogelijk in een balans te krijgen. En het is goed om het in een vertrouwde groep te doen zodat je je gedachten kunt uitwisselen.


Posted

in

,

by

Tags:

Een WordPress.com website.