Vijf jaar Stadsdorp De Pijp

Vijf jaar Stadsdorp De Pijp

De Pijp is een bruisende wijk voor en van alle leeftijden en achtergronden. De kracht van generaties ligt hier aan ten grondslag. In een participatie maatschappij willen wij omzien naar elkaar. In een stadsdorp is de drempel lager om elkaar te kunnen ontmoeten.
Ook De Pijp kent haar eigen stadsdorp. Stadsdorp de Pijp telt op dit moment ca.150 leden van met name bewoners van boven de 50. Net als elders willen wij dat ouderen zo lang mogelijk zelfstandig kunnen blijven wonen.
In navolging van andere stadsdorpen hebben ook wij de leeftijdsgrens losgelaten. Ons stadsdorp transformeert daarmee in de komende jaren naar een organisatie voor alle leeftijden.

Het Stadsdorp de Pijp bestaat 5 jaar. Dit vieren we! Reserveer vast de datum waarop we het vieren: Zaterdag 18 mei 2019 in de Oranjekerk.
Het programma voor deze dag bestaat uit een Open dag voor alle Pijpbewoners en andere geinteresseerden en een feestelijk diner voor onze leden.

Programma Open dag 11.00 – 17.00

Het dagprogramma staat open voor iedereen, maar vooral voor alle Pijpbewoners, die wat meer willen weten en zien, van wat Stadsdorp de Pijp is en doet.

Informatiemarkt

 • Vertegenwoordigers van het Stadsdorp de Pijp geven informatie over de betekenis van ons stadsdorp in ons dagelijks leven. Met uiteenlopende activiteiten willen we de onderlinge contacten bevorderen. Ook is er voor deze gelegenheid een nieuwe informatiefolder over Stadsdorp de Pijp in de maak. Deze wordt binnenkort uitgebracht.
 • Diverse sociaal betrokken organisaties uit de Pijp zijn aanwezig met interessante informatie voor bewoners van De Pijp van alle leeftijden. Denk hierbij aan organisaties op het gebied van Wonen, Dienstverlening, Zorg en Welzijn. Maar ook zijn uitgenodigd organisaties op het gebied van Natuur en Milieu, Meer Bewegen Voor Ouderen, Sport en Ontspanning

Expositie van beeldende en creatieve objecten:

 • Vanaf 11.00 uur is er een Expositie van divers werk van leden van Stadsdorp de Pijp. Schilderijen, kunstfoto’s, tekeningen, beeldhouwwerk, keramiek en textiele kunstwerken worden tentoongesteld.
  Deze Kunstwerken worden in de namiddag vanaf 15.00 uur geveild. Kijkdag voor de veiling vindt plaats op:
  Vrijdag 17 mei 9.30 – 15.00 uur in de Oranjekerk

Open Podium 13.00 uur – 15.00

 • Dit is de plek met voordrachten en interviews van dichtende, schrijvende, zingende of acterende stadsdorpers. Katelijne Brouwer zal als presentator deze acts aankondigen en begeleiden met korte interviews.

Veiling voor het Goede Doel 15.00 – 17.00

 • De gehele opbrengst van de veiling gaat naar het Goede Doel: Stichting Heenenweer (een dienst voor bewoners uit de Pijp/Rivierenbuurt die geen korte afstanden kunnen lopen Heen en Weer brengt).
  We veilen kunstwerken en beeldende creatieve objecten, maar ook diensten en andere verrassingen! Aan het einde van de veiling zal de opbrengst symbolisch worden overhandigd aan een vertegenwoordiger van Stichting Heenenweer. (https://stichtingheenenweer.nl/)
  De veilingmeesters zijn: Peet van Duijnhoven en Anne van Delft

Kinderhoek

 • met speelgoed, kinderboeken en knutselmateriaal.

———————–
Ben je lid van Stadsdorp de Pijp, en wil je de beveiligde pagina zien, log in op deze pagina:
Vijf jaar  Stadsdorp De Pijp info voor leden

Wil je zien welke stadsdorp leden al meedoen aan een activiteit, log in op deze pagina: Overzicht deelnemers activiteiten jubileum 2019