Dienstverlening

Op deze pagina tref je informatie, tip en links aan over initiatieven gericht op dienstverlening.

Waarvoor kun je terecht bij de wijkagent?

Wijkagenten zorgen voor rust en veiligheid in de wijk en helpen bij overlast om de verstoorde rust te herstellen. Heb je vragen op dat gebied dan kun je contact met ze opnemen. Klik hier voor meer informatie en contactgegevens: Wijkagenten.

Centrum voor levensvragen

Bij het Centrum voor levensvragen kun je terecht voor een of meer gesprekken tijdens ingrijpende veranderingen in je leven. In zo’n periode kunnen immers vragen naar boven komen rond het bestaan en de zin van het leven.

De primaire doelgroep van het centrum zijn mensen in de laatste (palliatieve) levensfase. Ook mensen met rouw- of verlieservaringen kunnen er terecht.

Bij het centrum zijn geestelijk verzorgers van allerlei achtergronden betrokken.
Klik hier voor meer informatie: Centrum voor levensvragen

De Pijp/Rivierenbuurt in Amsterdam is een buurt waar alles is. De bekendste markt van Nederland, Amsterdamse gezelligheid, meer dan duizend winkels en restaurants, 150 verschillende culturen, dynamisch en artistiek! Wat jammer dat je hier geen onderdeel van kunt zijn als je niet meer mobiel bent. HeenenWeer is de oplossing!

De boodschappenservice van Lokaal & Sociaal wil gezonde, zelfgekozen boodschappen voor alle Amsterdamse ouderen toegankelijk houden. Daarom kun je, nadat je jezelf hebt aangemeld, al voor 6 euro je boodschappen door hen thuis laten bezorgen.Ook wanneer je jonger dan 65 bent en zelf niet in staat bent om je boodschappen te doen, kun je bij hen terecht. Neem in dat geval contact met hen op voor maatwerk.
Lees meer over het bestellen, bezorgen en betalen van je boodschappen via de boodschappenservice van Lokaal & Sociaal

Bent of ken je een senior die wel wat extra ondersteuning kan gebruiken? Dan kunnen zij terecht bij Stichting SeniorenStudent.

Deze Amsterdamse stichting koppelt studenten aan senioren voor hulp en gezelschap.
Senioren kunnen zich nu aanmelden voor het project Jong+Oud=Goud, dat één jaar duurt. In dit jaar komt een student als vrijwilliger 3 uur per 2 weken op bezoek. De student helpt bij klusjes in huis en samen ondernemen ze leuke activiteiten. Denk bijvoorbeeld aan boodschappen doen, samen koken en eten, buurtactiviteiten bezoeken, spelletjes spelen en computeren. Het project is bedoeld voor senioren met weinig budget en een beperkt sociaal netwerk.

Het idee voor Stichting SeniorenStudent is ontstaan vanuit Careibu, een bemiddelingsbureau met drie diensten: Oppasstudent (sinds 2009), PoetsStudent (sinds 2010) en SeniorenStudent (sinds 2013). Careibu koppelt studenten aan particulieren die op zoek zijn naar een oppas, huishoudelijke hulp of seniorenhulp.

Nu ook in de Pijp.. Zuilen van Koppl.

Albert Heijn in de Rijnstraat 33
Huis van de Wijk de Pijp aan de tweede van der Helststraat 66.

Hulp bij de financiën, kleine huishoudelijke klusjes of gewoon gezellig naar een museum. Veel Amsterdammers kunnen wel wat hulp gebruiken, maar weten niet waar ze dat moeten vinden. Het Amsterdamse bedrijfje Koppl moet daar verandering in brengen.

Koppl is een nieuw systeem, waarmee je in drie stappen op zoek kunt naar een vrijwilliger. De naam zegt het al: je wordt ge’Koppl’d aan verschillende hulporganisaties in de stad, bijvoorbeeld het Rode Kruis, de Regenbooggroep of Humanitas. Er wordt dan bekeken welke hulp je nodig hebt en vervolgens word je in contact gebracht met een bijpassende organisatie.
Hier vindt je ook de zuilen van Koppl elders in de stad.

Een WordPress.com website.