Welkom

Welkom op de website van Stadsdorp De Pijp.

Wilt u zo lang mogelijk actief, zelfstandig en veilig in De Pijp wonen? Dat willen wij ook! Daarom zijn wij, een groepje oudere buurtbewoners, bezig met het oprichten van de formele Vereniging Stadsdorp De Pijp.

Wie zijn wij?

Wij zijn de initiatief-groep van Stadsdorp De Pijp en hopen op versterking van andere oudere buurtbewoners om Stadsdorp De Pijp verder te ontwikkelen..
De initiatief-groep bestaat uit: Anna Kamp, Ans van Ginkel, Atie Praagman/Atie Engel, Christien Visch, Ineke de Ruiter, Mia Bouwhuis en Piet van der Maat.

Wat is een stadsdorp?

Een stadsdorp is een groep mensen van met name ouderen die in een bepaalde buurt wonen. Binnen die groep buurtbewoners kan men een beroep op elkaar doen voor hulp en informatie en kan men allerlei activiteiten ondernemen en elkaars belangen behartigen (modern nabuurschap).

Wat willen wij?

We willen in De Pijp ons eigen stadsdorp. ‘Ons eigen’ betekent dat Stadsdorp De Pijp zich zal vormen naar de wensen, behoeftes en inbreng van oudere bewoners in De Pijp. Want ons stadsdorp zijn we samen!

Hoe werkt de website?

De website van Stadsdorp De Pijp is nog volop in ontwikkeling. Op dit moment kunt u er algemene informatie over ons stadsdorp vinden, informatie over andere stadsdorpen, een prikbord en ook nieuwsbrieven en uitnodigingen voor deelname aan gezellige en culturele activiteiten. Bovendien kunt u zich ook via de website als lid aanmelden.

In de toekomst komt er wellicht op de site een gedeelte dat uitsluitend bestemd is voor leden van Stadsdorp De Pijp. Maar zo ver zijn we nog niet. Hiervoor hebben we leden uit de buurt nodig, die mee willen helpen om de website te ontwikkelen en te onderhouden.